Alpha Stim

Hoe Werkt Alpha Stim

Alpha StimCraniale Elektrische Stimulatie (CES) gebruikt microstroom om effectief psychische klachten te verbeteren. Binnen de GGZ Groep doen wij dit door middel van de Alpha-Stim en u kunt dit apparaatje gedurende 8 weken kosteloos gebruiken tijdens uw behandeling bij ons. De Alpha-Stim werkt zoals gezegd met microstroom. Dit is een stroomintensiteit onder gevoelsniveau. Bij het gebruik van de Alpha-Stim zult u dus geen stroomstootjes of iets dergelijks bemerken. Onderzoeken laten zien dat de microstromen van de Alpha-Stim een bepaalde groep zenuwcellen in de hersenstam activeren. Deze groepen zenuwcellen produceren serotonine en acethylcholine. Doordat deze groepen zenuwcellen worden geactiveerd lijkt de activiteit van sommige neurologische systemen bevorderd te worden en sommige activiteit geremd. Deze vorm van ‘neuromodulatie’ heeft als resultaat dat er een bepaald type van elektrische activiteitspatronen, een zogenoemde ‘alpha staat’, ontstaat die ook terug te zien is op bijvoorbeeld een EEG. Deze vorm van elektrische activiteit in het brein komt samen met een gevoel van kalmte, ontspanning en een toename van de mentale focus. Daarnaast zorgt het voor een vermindering van de effecten van stress, verlaagt het agitatie, stabiliseert het de stemming en reguleert het zowel het gevoel als de perceptie van specifieke types van pijn. De Alpha-Stim kan u dus helpen in het stabiliseren van stress en zorgen voor een meer ontspannen stemming. Op deze manier faciliteert de behandeling de andere therapieën, zoals cognitieve en gedragstherapie. Wanneer het brein stabieler functioneert zullen andere therapieën effectiever zijn.

CES BrainHet gebruik van de Alpha-Stim is eenvoudig. In twee simpele stappen kunt u al beginnen met de behandeling. U kunt de duur handmatig variëren van 20 tot 60 minuten. Ook de sterkte van het signaal is gemakkelijk handmatig aan te passen.

Wanneer deze balans weer teruggekeerd is treden gevoelens als kalmte en ontspanning op, neemt de concentratie toe en verdwijnen gevoelens als stress en irritatie. Hoewel deze effecten soms al na één behandeling merkbaar zijn, zullen de veranderingen na meerdere behandelingen langduriger aanblijven en in sommige gevallen uiteindelijk blijvend zijn. Tevens is het mogelijk dat een paar onderhoudssessies per week nodig zijn voor een stabiel resultaat.